Alles over druktechnieken!

Ik heb een leuk product gezien! Welke druktechniek past hier het beste op?

Stel, je hebt een leuk product gezien op onze website en leest iets over een druktechniek. Bijvoorbeeld dat het mooi is om hier een logo in te graveren of om een tampondruk te gebruiken. Raak je hier een beetje van in de war? Geen zorgen! Wij weten precies welke druktechniek het mooiste staat op jouw product! Ben je toch benieuwd naar de verschillend? Hieronder vind je alles over druktechnieken!

Welke druktechniek we gebruiken hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld de vorm of het materiaal van het item, de kleuren en grootte van jouw logo, de uitstraling die je aan het product wil geven of het beschikbare budget!

Heb je iets leuks gezien en wil je weten welke druktechniek hier het beste bij past? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wellicht hebben we al een soortgelijk sample liggen of kunnen we een mooie visual voor je maken!

Tamponprint
Tampondruk

Bij deze drukwijze wordt het product door middel van een stempel van siliconen rubber met inkt bedrukt. Het voordeel van siliconen is dat deze elastisch zijn en daarmee te gebruiken zijn voor relatiegeschenken die hol of bol zijn, zoals mokken, pennen en meer. Maar ook relatiegeschenken met oneffen oppervlaktes zijn door deze druktechniek op een mooie manier te voorzien van een bedrukking. Bij een tampondruk wordt de machine per kleur opnieuw ingesteld, dit kan tot maximaal 4 kleuren.

digitaal
Digitaledruk

Bij digitaal drukken wordt van ontwerp tot drukwerk digitaal gewerkt. Dat heeft als groot voordeel dat er geen films gemaakt hoeven te worden en de machines niet handmatig hoeven worden ingesteld. De computer met het ontwerp is direct verbonden met de printer welke rechtstreeks op vlakke producten kan printen. Deze vorm van drukken geeft een zeer scherpe afbeelding. Digitale druk wordt dan ook vaak gebruikt om logo’s met veel kleuren of een verloop te drukken.

Transfer
Transferdruk

Bij deze drukvorm wordt de opdruk op transferpapier aangebracht. Vervolgens wordt het transferpapier onder hoge druk en hitte op het product geperst. Door de warmte komt de inkt los van het papier en word deze goed op de stof geperst. Deze zal na wassen niets van haar kleurenechtheid verliezen. Transferdruk wordt met name gebruikt op flexibel materiaal bijvoorbeeld katoenen tassen en T-shirts.

lasergravure
Lasergravure

Met lasergravure kunnen producten van metaal middels een laser worden voorzien van een logo of tekst. Voordeel van deze drukvorm is dat de bewerking in het metaal komt en daarmee dezelfde levensduur heeft als het relatiegeschenk dat wordt gegraveerd. Naast bijvoorbeeld luxe metalen pennen of powerbanks kunnen wij ook prachtige drinkflessen voorzien van een gravure.

sublimatie
Sublimatie 

Bij sublimatie wordt het logo, of andere print onder hoge druk en hoge temperaturen als het ware in het oppervlakte gebakken. Hiervoor wordt natuurlijk een hittebestendige inkt gebruikt, deze vermengt zich met het oppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full colour print die ook nog eens kras en was bestendig is! Sublimatieprint is erg mooi op bijvoorbeeld keramieken drinkwaren of op handdoeken en ander textiel.

zeefdruk
Zeefdruk

Bij deze druktechniek wordt het relatiegeschenk bedrukt door gebruik te maken van een raamwerk waarop gaas is gespannen (de “zeef”), hierop is weer een sjabloon gehecht. Op de plekken waar het gaas niet wordt bedekt door het sjabloon, kan de inkt op het te bedrukken product worden geperst. Zeefdruk kan voor zeer diverse oppervlakken worden ingezet, het is duurzaam en slijtvast. Wel is zeefdrukken een erg kostbaar proces omdat er per kleur een nieuw sjabloon gemaakt moet worden.

Blinddruk
Blinddruk

Bij de blinddruk wordt het logo of de tekst als het ware in het artikel gedrukt met een stalen mal. Dit geeft bijvoorbeeld agenda’s en lederwaar een luxe uitstraling. Er komt geen inkt aan te pas, hierdoor is het een hele duurzame manier om een artikel te voorzien van logo. Het zal niet vervagen in het dagelijks gebruik van het artikel. Blinddruk wordt ook wel debossing genoemd. Naast een debossing is er ook een embossing mogelijk. Hierbij ligt het logo als het ware “op” het product.

doming
Doming

Bij een doming wordt er een sticker gemaakt die op het product geplakt wordt. Deze domingsticker wordt voorzien van een harslaag (epoxy) waardoor er een soort bolling ontstaat. Een domingsticker kan full colour worden bedrukt en zal niet snel beschadigen, ideaal voor een kleurig logo of mooie afbeelding!

Menu