Druktechnieken

Wij vinden de juiste druktechniek voor u

Wanneer u relatiegeschenken bestelt, zijn er vele mogelijkheden om deze te laten bedrukken. Amigo Promotion is gespecialiseerd in verschillende druktechnieken welke hieronder per techniek staan toegelicht.

Welke druktechniek u het beste kunt kiezen, hangt natuurlijk af van het relatiegeschenk waarop uw logo of tekst gedrukt moet worden. Wanneer u uw relatiegeschenken bij Amigo Promotion bestelt, bent u verzekerd van deskundig advies, zodat altijd de druktechniek wordt gekozen die het best past bij de uitstraling die u wenst en het budget dat u beschikbaar hebt.

Wilt u weten welke druktechniek het beste bij het door u gewenste relatiegeschenk past? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of om meteen een vrijblijvende afspraak te maken in onze showroom in Enschede. In onze showroom kunt u niet alleen de druktechnieken bespreken, maar ook meteen onze producten bekijken.


 

Tampondruk
Bij deze drukwijze wordt het relatiegeschenk door middel van een stempel van siliconen rubber met inkt bedrukt. Het voordeel van siliconen is dat deze elastisch zijn en daarmee te gebruiken zijn voor relatiegeschenken die hol of bol zijn, zoals mokken, borden en meer. Maar ook relatiegeschenken met oneffen oppervlaktes zijn door deze druktechniek op een mooie manier te voorzien van een bedrukking.

 


 

Digitale druk
Bij digitaal drukken wordt van ontwerp tot drukwerk digitaal gewerkt. Dat heeft als groot voordeel dat er geen films gemaakt hoeven te worden en de machines niet handmatig hoeven worden ingesteld. De computer met het ontwerp is direct verbonden met de printer welke rechtstreeks op vlakke producten kan printen. Deze vorm van drukken geeft een zeer scherpe afbeelding.

 


 

UV High Gloss

Transferdruk
Bij deze drukvorm wordt de opdruk op transferpapier aangebracht. Vervolgens wordt het transferpapier onder hoge druk en hitte op het relatiegeschenk geperst. Door de warmte komt de inkt los van het papier en wordt door de druk goed gehecht aan de stof. Deze zal na wassen niets van haar kleurenechtheid verliezen. Transferdruk wordt met name gebruikt op flexibel materiaal.

 


 

Lasergravure
Met lasergravure kunnen producten van metaal middels een laser worden voorzien van een logo of tekst. Voordeel van deze drukvorm is dat de bewerking in het metaal komt en daarmee dezelfde levensduur heeft als het relatiegeschenk dat wordt gegraveerd. Naast bijvoorbeeld luxe metalen pennen of luxe powerbanks kunnen wij ook prachtige USB-sticks voorzien van een gravure.

 


 

Sublimatie 

Zeefdruk
Bij deze druktechniek wordt het relatiegeschenk bedrukt door gebruik te maken van een raamwerk waarop gaas is gespannen waarop weer een sjabloon is gehecht. Op de plekken waar het gaas niet wordt bedekt door het sjabloon, kan de inkt op het te bedrukken relatiegeschenk worden geperst. Zeefdruk kan voor zeer diverse oppervlakken worden ingezet, het is duurzaam en slijtvast.

 


 

Blinddruk
Bij de blinddruk wordt het logo of de tekst in het artikel gedrukt met een stalen mal. Dit geeft vooral in agenda’s en lederwaar een luxe uitstraling. Er komt geen inkt aan te pas, hierdoor is het een hele duurzame manier van een artikel voorzien met logo. Het zal niet vervagen in het dagelijks gebruik van het artikel. Blinddruk wordt ook wel embossing genoemd.

 


 

Doming

Menu